Sfaturi utile pentru realizarea lucrării de licență


Postat de Ann in 26 Nov 2012
Sfaturi utile pentru realizarea lucrării de licență

În ultimul an de facultate, grija cea mai mare o reprezintă realizarea lucrării de licență. Examenul de licență este considerat cel mai important examen, fără susținerea acestuia nu vei obține mult dorita diplomă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta la realizarea lucrării de licență:


1. Alegerea profesorului îndrumător. Este obligatorie alegerea unui profesor îndrumător, nu poti să-ți coordonezi singur lucrarea de licență. Indicat ar fi să-ți alegi un profesor cu care ai mai comunicat in timpul anilor de studii. Vestea circulă repede, asa că vei afla de la colegi despre profesorii exigenți sau despre cei care sunt greu de găsit la facultate. Un plus ar fi ca profesorul indrumător să facă parte din comisia de examinare, te vei simti mai relaxat știindu-l acolo si altfel ar ieși lucrurile.

2. Alegerea temei pentru licență. Una din părțile esențiale este alegerea temei de licență. Tema se alege în funcție de materia care știi că îți place cel mai mult, altfel scrii despre ceva care îți place. Trebuie să te asiguri că ai documentație și resurse suficiente pentru a scrie. În cel mai fericit caz se poate întâmpla ca tema să fie propusă de profesorul coordonator, asta nu inseamnă că ești obligat să o accepți.

3. Planul de lucru. Ești încantat de tema aleasă, profesor coordonator ai și e chiar unul simpatic. Acum trebuie să-ți croiești un plan și să treci la treabă. Studiezi sursele bibliografice și îti faci o repartizare pe capitole și subcapitole, cu titlurile de rigoare. Înainte de a începe capitolul introductiv dai fuguța la profesor să-i arăți planul, acesta mai poate face retușuri sau diverse sugestii. După toate acestea, poți începe redactarea în sine, ideea este să păstrezi legătura cu profesorul și să-i prezinți din când în când ceea ce ai lucrat.

Redactarea unei lucrări de licență presupune multă muncă și implicare, dar când obții nota zece ești cel mai fericit proaspăt absolvent.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii