Universul blogurilor


Postat de Ann in 28 Mar 2013
Universul blogurilor

Blogul nu este doar un jurnal pe web, ci și un instrument de mare importanță în comunicarea și promovarea online, precum și un bun instrument strategic de relații publice. Blogosfera românească este într-o continuă expansiune, aceasta conținănd bloguri cu diferite tematici.

Crearea unui blog

Acest procedeu este unul foarte simplu, oricine poate crea un blog fără a avea cunoștințe de programare sau web design. Exista destul de multe resurse (articole, tutoriale) pe internet care vin in ajutorul oricărui începător. Una din platformele folosite pentru crearea și gestionarea unui blog este wordpress. Cu ajutorul plugin-urilor și a temelor ce pot fi instalate se poate personaliza și înfrumuseța blogul. Pentru a evita folosirea unor teme prea mult utilizate de alți blogeri, ar merita investirea într-o tema contra cost. După cum bine știm aspectul unui site, indiferent că este blog sau nu, are un mare impact asupra vizitatorilor dar și pentru motoarele de căutare. Temele sunt destule, fiind concepute pentru fiecare domeniu, așa că nu ar fi o problemă găsirea uneia care să se potrivească cu tematica blogului.

Plugin-uri Seo
Dintre cele mai cunoscute și folosite plugin-uri seo pentru wordpress, menționez:

1. All in one seo pack - acest plugin controleaza conținutul: cuvintele cheie, titlurile, descrierile și oferă posibilitatea de a adăuga noi câmpuri în headerul paginii.
2. Google xml sitemaps - permite crearea de site.xml, notifică automat motoarele de căutare cu privire la schimbările aduse în sitemap. Există posibilitatea de a alege ce pagini să fie ađăugate în sitemap.
3. Sitemap generator – pluginul crează o hartă și pentru vizitatorii site-urilor, nu doar pentru motoarele de căutare, include posibiliatea de a alege ce vrei să afișezi.

Dacă un blog este destul de ușor de realizat, mai greu este cu munca pentru fiecare articol, însă acest lucru ține în mare parte de tipul de blog ales.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii