Thailanda, numărul 1 în lume în materie de criogenie


Postat de Ann in 04 Nov 2015
Thailanda, numărul 1 în lume în materie de criogenie

Pe 8 ianuarie, o fetiţă thailandeză de doar doi ani a decedat, intrând deja în istoria criogeniei moderne drept cea mai tânăra persoană supusă unei astfel de proceduri. După şocul decesului micuţei, părinţii şi-au revenit şi au cerut că al său creier să fie conservat la temperaturi scăzute pentru ziua în care ar putea să readucă la viaţă fetiţa de altădată.

Nu este nimic deosebit pentru că deja foarte multă lume acceptă că, după moarte, fiecare corp să fie criogenizat pentru vremurile în care ştiinţă va fi evoluat într-atât de mult încât să poată readuce la viaţă oamenii care au decedat cu zeci de ani în urmă. Investiţia e riscantă însă merită având în vedere cât de repede evolueză ştiinţa în ultimii ani. Cancerul cerebral care a distrus viaţă micuţei şi a părinţilor ei poate dispărea în câţiva ani cu ajutorul medicamentelor, aşa că viitorii oameni vor fi mai sănătoşi şi corpurile celor care au fost criogenizaţi vor putea fi tratate şi readuse la viaţă prin tehnologii care acum ni se par de domeniul SF-ului.

Compania la care au apelat părinţii păstrează deja criogenizat corpul unei legende a baseball-ului şi pe cel al fiului său, deşi aceasta nu este de încredere şi nu foarte lumea apelează la serviciile sale. Procesul de criogenizare a fost destul de complicat. Când părinţii micuţei au văzut că fata nu mai are mult de trăit s-au interesat de tot procesul ce-l implică o astfel de procedură şi au chemat reprezentanţii firmei pentru a fi de faţă când se pronunţă decesul micuţei. Imediat după ce a murit, corpul ei a intrat imediat în faza de crioprotectie, i s-au scos lichidele din corp şi au fost înlocuite cu un fel de substanţe tip antigel, de protecţie, pentru conservarea corpului la temperaturi scăzute fără a se deteriora ţesuturile.

În Arizona, la sediul companiei, creierul i-a fost prelevat şi stă şi acum într-un recipient special la -196 grade Celsius. Pe lista de clienţi ai companiei sunt deja 133 de persoane, fără micuţa thailandeză. Pentru cine se gândeşte deja să-şi conserve corpul pentru vremuri mai bune, ar trebui să pună deoparte pentru neurocrioprezervare mai bine de 80.000 de dolari, iar pentru tratamente complete, mai bine de 220.000 dolari. E necesară şi o poliţă de asigurare de viaţă pentru a finanţa mai uşor procedura complicată.

Ciudat sau nu, părinţii micuţei au plătit tot cu banii jos. Alcor, compania care a făcut posibilă procedura, este cea mai bună pe acest domeniu extindere a vieţii. Alcor permite conservarea trupurilor sau creierelor pentru a fi readuse la viaţă şi introduse în trupuri noi, creierele, undeva în viitor, când tehnlogia modernă o va permite.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii