Supraveghere în timpul serviciului - legalitate sau încălcare a intimității?


Postat de Ann in 09 Mar 2014
Supraveghere în timpul serviciului - legalitate sau încălcare a intimității?

Marile şi micile companii deopotrivă sunt expuse riscului de furt atât în interiorul cât şi în exteriorul acestora. Tocmai din acest motiv, instalarea unor camere supraveghere în sediul unei firme ar putea reduce drastic pierderile şi furturile în timp. Cu toate acestea, însă, trebuie să te asiguri că sunt respectate legile privind confidenţialitatea angajaţilor, pentru a evita confruntarea cu litigii.

Instalarea unor camere supraveghere în firma ta poate reduce atât furturile cât şi alte infracţiuni care ar putea avea loc în timpul sau în afară programului de lucru, împiedicându-se totodată comiterea unor crime. Camarele le poti achiziționa dintr-un magazin camere supraveghere. În plus, există posibilitatea utilizării de camere de supraveghere şi pentru a evalua performanţă angajaţilor ori pentru a captura dovezi, atunci când este cazul. Ba, mai mult, societăţile care se ocupă cu asigurarea afacerilor pot oferi, adesea, prime sau reduceri pentru instalarea unui sistem de securitate, respectiv a unor camere de supraveghere şi a alarmelor.

Cu toate acestea, pe lângă multele avantaje de care poţi beneficia atunci când alegi să instalezi un sistem de securitate, există şi factori negativi pe care trebuie să îi iei în calcul. Cel mai mare dezavantaj pe care îl poţi întâmpina atunci când instalezi dispozitivele de supraveghere într-un cadru privat, este potenţialul pentru costurile de litigiu şi pretenţiile de încălcare a vieţii private a angajaţilor. În esenţă, toţi angajaţii companiei trebuie să fie informaţi cu privire la utilizarea de camere video ascunse în componentele lor ori în locuri cheie din interiorul clădirilor, excepţie făcând cazurile în care persoanele au acces la încăperi de maximă securitate, cum ar fi un seif bancar privat.

Instanţele de judecată au tendinţa de a lua în considerare camerele ascunse că fiind o încălcare a drepturilor civile în cazul în care sunt plasate într-o zona în care o persoană nu se aşteaptă, cum ar fi într-un birou sau în baie. În cazul în care toate părţile înregistrate sunt de acord cu prezenţa camerelor de supraveghere, atunci acestea nu mai reprezintă nicio problema juridică.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii