Pictură în ulei - tehnică și materiale


Postat de Ann in 01 Jul 2013
Pictură în ulei - tehnică și materiale

Dacă ești pasionat de artă sau pur și simplu vrei să încerci ceva cu totul deosebit, poate ar trebui să iei în considerare și un alt gen de pictură. Nu numai că vei avea rezultate spectaculoase, dar vei reuși, totodată, să surpinzi prin abordarea unor tehnici tradiționale, precum amestecul, impasto sau glazura. Vorbim, așadar, de pictura în ulei, o tehnică aparte, care reușește să surprindă prin textură și culoare.

Ca sa realizezi o astfel de pictură, ai nevoie de o serie de materiale care să îți faciliteze munca și să îți crească pasiunea pentru pictat. Apoi, trebuie sa vii doar cu inspirația și să te apuci de lucru. Pentru a reuși să obții rezultate excelente, trebuie să acorzi importanță sporită suprafeței de pictură. În funcție de ceea ce urmează să pictezi, trebuie să gandești în perspectivă și să alegi cu atenție materialul potrivit. Fie că vorbim de pânza de bumbac, cartonul pânzat sau hârtia, este necesar să știi când anume și în ce circumstanțe trebuiesc folosite. Despre pânza (cel mai popular suport încă din sec. al XVII-lea) este bine să știi că aceasta combină textura specială a culorii și flexibilitatea țesăturii întinse. Este un material bun, care ''ajută'' artistul în procesul de pictare. În plan paralel, cartonul pânzat (folosit adesea pentru schițele realizate în aer liber) se poate strica mai greu decât pânza și ocupă mai puțin spațiu. Astăzi, găsim doar o “imitație” a ceea ce s-a numit cândva “carton pânzat”, întâlnind doar un placaj dur imbrăcat într-o pânză de calitate superioară. Cât despre hârtie, se poate spune că este materialul preferat al artiștilor, datorită texturii și al efectului pe care o pictură îl capătă, în urma folosirii unui astfel de material.

Așadar, ca să realizezi o pictură în ulei, ai nevoie de o bază de pornire foarte bună. Și cum alegerea materialului pentru pictat este o provocare, dacă alegi să abordezi acest gen de pictură, informează-te și folosește materiale de calitate. Poate fi doar o încercare, dar cu un rezultat spectaculos la sfârșit.


FacebookGoogle+Twitter

Ciprian Branisteanu
03 Jul 2013, 19:07
Tablourile pictorului Andrei Branisteanu se pot gasi spre vanzare si la Restaurantul Cocosu Rosu.

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii