Munții Dolomiți - diversitatea frumuseții


Postat de Ann in 07 Sep 2013
Munții Dolomiți - diversitatea frumuseții

Munții Dolomiți reprezintă o minunată alegere pentru cei care iubesc drumețiile. Din întregul șir al Alpilor, acest masiv compact ce-l regăsim în nord-estul Italiei spune povestea uneia dintre cele mai frumoase regiuni montane ale Italiei. Un loc potrivit pentru a începe drumeția îl reprezintă punctul de plecare din stațiunea Madonna di Campiglio. Potecile șerpuite de lângă oraș conduc către telecabina cu care se ajunge spre minunantele peisaje montane. Acestea sunt foarte bine semnalizate, lucru ce ușurează drumeția.

Cum nu toată lumea apreciază cățăratul către piscurile înalte există opțiunea plimbărilor prin pădure sau pe lângă lacuri și nu în ultimul rând opțiunea de a te plimba și de a admira din mașină regiunea, alegând Marele Drum al Dolomiților (Grande Strada delle Dolomiti). Construit în anul 1909, drumul trece prin Latemar, Marmolada precum și prin alți masivi muntoși. Populația acestei regiuni este diversificată, având inclusiv tendințe germane. O mare parte din locuitori sunt păstrători ai tradițiilor vechi conservând frumusețea rurală a satelor și a văilor pastorale pline de liniste si naturalete. Mixul de tradiții, de limbi și oameni poate reprezenta un alt punct de atracție turistică. Toate orașelele din apropiere sunt construite pe pante înalte și pregătite să vândă echipament special și cizme tuturor vizitatorilor.

În iunie 2009, acest masiv montan a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Culorile rođii trandafirii ale piscurilor provin de la piatra calcaroasă prețioasa (dolomia), care în urma mișcărilor tectonice s-a ridicat din adâncurile mării. Principalele drumuri din Dolomiți trec prin Trento, un orășel medieval situat lângă granița cu germanii, pe malul râului Adige. În Trento pot fi vizitate catedrala (cu o frumoasă zidarie exterioară de piatră), Museo Diocessano și Castello Del Buon Consiglio.

Aceasta lume montană este una dintre cele mai diversificate a munților Alpi, dispunând de lacuri glaciare, cascade, vârfuri de peste 3000 de metri, diferențe semnificative între culmi și văi, pajiști pastorale. Ajuns aici există posibilitatea de a aborda orice variantă de divertisment chiar și pentru cei mai pretențiosi vizitatori.

O vacanta în munții Dolomiți reprezintă un refugiu blând, dar sclipitor către frumusețea montană diversificată ce îți pune la dispoziție nenumărate posibilități de a petrece timpul liber păstrând libertatea alegerilor.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii