Motocicletă care pluteşte, noul mijloc de transport al viitorului


Postat de Elefănțelul Albastru in 19 Apr 2017
Motocicletă care pluteşte, noul mijloc de transport al viitorului

Ştim deja ce sunt dronele şi am văzut câte aplicaţii pot să aibă în afară de cele militare. Marele avantaj al dronelor e că se pot deplasa prin aer destul de rapid, pot filma, pot să fotografieze, pot livra mâncare şi pot face multe alte minunăţii. Ceea ce nu pot face încă dronele în practică este să transporte oamenii şi să le ofere acea adrenalină pe care toţi o dorim la un moment dat.

În viaţă de zi cu zi cel mai flexibil şi mai puternic mijloc de transport este motocicleta. Cu un motor puternic şi un design atrăgător, motocicleta te poate duce oriunde, sunt şi curse de motociclete în toată lumea, adrenalina e la ea acasă, poate transporta până la doi sau chiar trei oameni. Pasionaţii de tehnologie din firmele producătoare de echipamente moderne s-au gândit să aducă conceptul de hoverboard şi în lumea bicicletelor. Şi pentru că deja există un precedent în materie de transport pe calea aerului, dronele, o companie rusească care produce drone s-a gândit să facă o motocicletă care pluteşte şi e la fel de puternică precum cea normală. Doar un singur individ o poate conduce, modalitatea de deplasare şi acţionare e asemănătoare cu cea a bicicletelor sau a motocicletelor, alimentarea este electrică.

Noul mijloc de transport poate ridica un om cu greutate medie în aer fără probleme şi se poate deplasa pe orizontală şi verticală cu viteze mari. Designul seamănă cu cel al dronelor, dar aduce puţin şi cu motocicletă, deviceul se conduce uşor, funcţionarea este asigurată şi de un software cu ajutorul căruia se poate seta distanţă şi viteza motocicletei. Sursă de inspiraţie pentru design şi modul de deplasare au fost jocurile pe calculator unde apăreau modele de motociclete futuriste. Vorbim astfel de un quadcopter care are echipaj uman la bord, însă nu e primul de acest tip. Dubaiul deja lucrează intens la realizarea primelor taxiuri zburătoare, exact cum erau cele din The Fifth Element, celebrul film cu Bruce Willis, capabile să poată asigura transportul în comun chiar din acest an. Dacă aceste două proiecte vor funcţiona corect şi vor ajunge să devină realitate vom putea asista la o revoluţie în domeniul transportului.

Cam tot ce era până mai ieri la nivelul solului se va ridica în aer, la un alt nivel, nu vom mai avea ambuteiaje şi trafic infernal pentru că vom avea spaţiu suficient de mult pentru a putea circula în linişte, fără să ne deranjeze nimeni.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii