Mistere tulburătoare din vechiul Paris


Postat de Ann in 01 Sep 2015
Mistere tulburătoare din vechiul Paris

Moartea lui Van Gogh. Vincent van Gogh a fost unul dintre cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor, însă avea la fel de multe probleme câte daruri avea. În 1890, van Gogh stătea în suburbia pariziană Auvers, unde se ducea adeseori prin împrejurimi pentru a găsi peisajul perfect spre a fi pictat. Pe 27 iulie, a fost găsit împuşcat în stomac.

Din cauza problemelor mintale ale sale, moartea să a fost imediat pusă pe seama unui suicid. Însă doi istorici câştigători ai premiului Pulitzer, teoria nu era adevărată. Nicio armă nu a fost văzută în posesia să şi nimeni nu ştia de unde până unde a apărut una chiar la el în mâna. Van Gogh nu a lăsat un bilet explicativ, aşa cum fac toţi sinucigaşii şi se aştepta să mai trăiască ani buni. Pe lângă toatea astea, el chiar scrisese o scrisoare foarte optimistă fratelui sau şi comandase un nou set de vopsele pentru picturi. Istoricii s-au întrebat de ce cineva s-ar sinucide în afară oraşului şi apoi ar veni să moară în oraş.

Dacă ar fi vrut să se sinucidă, de ce a ales artistul o metodă care îi provoca moartea în 29 de ore şi nu s-a sinucis aruncându-se în Sena. De la episodul cu urechea tăiată care a făcut furori printre artişti şi care se pare că era doar un zvon legat de o tentativă eşuată de sinucidere, nu s-a mai auzit nimic de vreo altă. O fetiţă de 13 ani pe nume Adeline Ravoux, fiica celor care îl găzduiau pe van Gogh, alimentase şi ea zvonurile, însă de fiecare dată spunea o cu totul altă poveste. Un băiat de 17 ani vorbea şi el adesea de prietenia să cu van Gogh, asupra lui găsindu-se anumite picturi care dispăruseră că prin minune din colecţiile pictorului. Şi care ar fi alternativă la povestea cu suicidul? Rene Secretan, fiul unei familii locale în vârstă de 16 ani, îi plăcea să umble cu armă asupra lui şi să ameninţe pe toţi cei care păreau a fi un pericol.

Chiar au existat martori care l-au văzut pe van Gogh înainte de moarte, însă nu unde a fost găsit împuşcat, în lanul de grâu, ci pe drum spre casa familiei Secretan.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii