Mai multă cultură generală


Postat de Ann in 05 Dec 2012
Mai multă cultură generală

Într-o țară unde tabloidul este cel mai citit cotidian, unde știrile mondene trezesc cel mai puternic interes este necesar ca formă de rezistență să ne dezvoltăm și îmbogățim valiza de cultură generală. Acum, puteți dobândi noi cunoștințe din diverse domenii doar prin câteva click-uri. Internetul ne stă la îndemâna și ne pune la dispoziție site-uri de cultură generală care oferă informații într-o manieră clară și inedită.


Aceste informații sunt structurate pe categorii cum ar fi: teste, jocuri de cultură generală, întrebări si răspunsuri, diverse topuri și curiozități și nu în ultimul rând celebra rubrică stiați că.
Din categoria știați că, urmează să vă prezint câteva femei românce care au însemnat ceva pentru România, acestea remarcându-se prin munca lor în diverse domenii.

Ana Aslan (1897 - 1988)
Medic specialist în gerontologie, aceasta este considerată savanta care a învins bătrânețea. A elaborat medicamente ca: vitamina Gerovital H3, primul medicament creat pentru a întârzia procesul de îmbătrânire, acest produs a fost brevetat în peste 30 de țări. O altă invenție o reprezintă produsul geriatric Aslavital.

Sarmiza Bilcescu (1867 – 1935)
A fost prima româncă avocat, prima femeie din Europa licențiată în drept la Universitatea din Paris și prima femeie din lume doctor în drept.

Smaranda Braescu (1897 – 1948)
A fost prima femeie pilot din România, prima femeie cu brevet de parașutism din România, de asemenea campioană europeană la parașutism și campioană mondială în 1932 la Sacramento SUA, atingând recordul de 7.200 m.

Dacă v-am trezit interesul puteți continua cercetările, deoarece există destule figuri feminine care s-au remarcat de-a lungul timpului în istoria României.
Sursa: wikipedia


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii