Lupta cu cancerul de sân


Postat de Elefănțelul Albastru in 18 Dec 2013
Lupta cu cancerul de sân

O poveste de-a dreptul tulburătoare a făcut înconjurul presei internaţionale. Este vorba despre un set de imagini realizate de fotograful american Angelo Merendino cu soţia sa, bolnavă de cancer.

Povestea e pe cât de gravă şi de dureroasă, pe atât de simplă şi fulminantă în cazul cuplului american: la numai cinci luni de la căsătorie, soţia lui Merendino, Jen, a fost diagnosticată cu cancer la sân, o boală cu care a luptat cu toate forţele timp de patru ani, însă care din nefericire a învins-o în final… Merendino a imortalizat în toţi aceşti patru ani momentele cele mai dragi, dar şi cele mai dureroase alături de Jen, pentru a arată şi altora lupta sa cu boală, dar şi pentru a-şi aduce aminte de dragostea lor aşa cum a fost. Foto - reportajul este deosebit de emoţionant şi o prezintă pe Jen, de la femeia frumoasă care era înainte ca boala şi tratamentul dur să îşi facă simţită prezenţa, până la finalul dramatic - o ultima poză cu piatră funerară pe care scrie cu regret “I loved it all” (Am iubit totul). Imaginile pot reprezenta un semnal de alarmă pentru femeile care din neştiinţă, din nepăsare sau pentru că pur şi simplu nu cred că li s-ar putea întâmplă asta, să meargă să facă măcar o dată un control, o ecografie la sâni, orice, un pas care să arate că le pasă de propria persoană. Este incredibil câte femei tinere mor din cauza cancerului de sân şi nu pentru că nu ar avea nicio şansă, ci pentru că nu îşi dau ele însele şansa de a descoperi la timp ce se întâmplă cu organismul lor.

Diagnosticat la timp, cancerul poate fi învins. Au dovedit-o multe dintre femeile care au trecut prin această luptă - unele dintre ele celebre, altele eroine pentru cei dragi lor, dar toate mai fericite astăzi şi mai atente la viaţă.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii