Imprimarea 3D dusă la un alt nivel


Postat de Elefănțelul Albastru in 05 Mar 2019
Imprimarea 3D dusă la un alt nivel

E o realitate că imprimanta 3D este poate cel mai util gadget pe care îl putem deține și în plan personal, și dacă lucrăm în n domenii. Imprimantele 3D au evoluat foarte mult în ultimii ani, poți să faci aproape orice cu ele, de la proteze la jucării, accesorii pentru telefoane, la diverse aplicații pentru acasă și chiar structuri masive. Și dacă tot am amintit de structuri olandezii se laudă cu primul pod rutier din lume obținut prin folosirea tehnicii imprimării 3D.

Da, ați auzit bine, e un pod întreg făcut cu imprimante 3D speciale. Practic toate elementele sale au fost imprimate 3D și apoi asamblate în teren, ca un puzzle. E mai ieftin, mai eficient, se lucrează mai bine și mai în siguranță cu ceva făcut de o imprimantă 3D. Olandezii nu sunt la prima ispravă de acest fel, au făcut cu un an în urmă un pod tot printat 3D, dar pentru bicicliști, ceva mai ușurel. Podul pentru mașini este deja inaugurat în Amsterdam, lucrurile par să meargă bine, greutatea mașinilor e susținută bine și nu au apărut încă probleme.

Pe tot podul sunt foarte mulți senzori montați, care monitorizează mereu siguranța acestuia, accidentele se evita foarte ușor în acest fel. Se fac studii și se observă care e randamentul pe termen lung pentru a se construi și alte poduri care să deservească alte zone din Olanda și din lume. Ce câștigi dacă imprimi 3D un pod întreg? Te costă mai puțîn designul, proiectarea durează mai puțîn, construcția e foarte simplă și sigură. Mai târziu poți folosi tot ce ai aplicat la un pot și la o scară mai mare, pentru alte tipuri de construcții, poate blocuri întregi, poate clădiri de birouri, cine știe. Podurile obținute prin tehnică imprimării 3D vor fi și mai rezistente, materialele utilizate pot fi alese cu mare grijă, se poate controla totul la imprimare, chiar și cele mai mici defecte pot fi evitate.

Până acum podurile au fost prima barieră practic depășită cu succes și compania care le-a făcut în Olanda își propune să mai experimenteze până reușește să aibă cât mai multe construcții în toată lumea bazate pe aceleași principii simple ale imprimării 3D. Tehnică imprimării 3D are o mulțime de avantaje, pe lângă costuri reduse și timp mai scurt de obținere a produselor dorite, această tehnică permite o mai mare flexibilitate in aplicarea ideilor, creativitatea se poate manifestă oricum dorește, lumea care e implicată nu are de făcut prea multe lucruri, in afară de supraveghere.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii