Google Street View „ajută” la luarea deciziei de divorț


Postat de Elefănțelul Albastru in 05 Mar 2019
Google Street View „ajută” la luarea deciziei de divorț

Oricât de bine ar funcționa o relație la un moment dat se poate întâmplă ceva și se ajunge la divorț. Divorțul e foarte traumatizant pentru ambii parteneri și pentru copii, cauzele care duc la o astfel de decizie radicală pot fi multe, infidelitate, probleme economice, neînțelegeri care au excaladat, violență. Însă într-o perioada în care Internetul este tot mai prezent în viețile noastre divorțul poate să apară și atunci când tehnologia ne ajută prea mult. Google și-a făcut o misiune din a fotografia tot ce prinde pe stradă și a mapă cu ajutorul mașinilor Google Street View.

De foarte multe ori au fost surprinse și multe situații jenante, care au dus chiar la divorțuri. I s-a întâmplat unui peruan care căuta un traseu mai bun spre Lima. Într-o fotografie din Google Street View a văzut o femeie care tot își arăta tandrețea prin mângâieri unui bărbat, ambii stând pe banca. Și-a dat seama imediat că soția era cu altul și nu cu el, imaginea era din 2013, dar bărbatul a vrut să vadă ce zice soția. Ea și-a recunoscut vina și a spus că avusese o aventură cât erau căsătoriți. Imediat s-a ajuns la divorț, motivul invocat fiind tocmai aceste imagini compromițătoare clare.

Din 2017 pozele făcute de mașinile Google au rezoluții și mai bune, deci imaginile vor fi și mai clare.... S-ar putea să asistăm la tot felul de probleme din cauza acestor schimbări, tot mai multă lume va caută să vadă dacă partenerii sunt fideli sau nu. Google Street View nu a vrut să se ajungă la așa ceva, ei au obligația să blureze fetele, dar nu și întreg corpul, deci poți vedea haine, detalii, poți da un zoom să vezi o geantă, poate un brand, un logo.

Pe viitor Google Street View va rezolva și această problema și va permite o mai bună „anonimizare” a celor care sunt fotografiați. Practic nu ai cum să ai străzi goale când fotografiezi, însă intimitatea fiecăruia ar putea fi ceva mai bine protejată de vreme ce este spațiu public și nu ai cum să te ferești de așa ceva.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii