Google Project Soli


Postat de Ann in 05 Jul 2015
Google Project Soli

Suntem înconjuraţi de tehnologie în toate formele posibile. Fiecare gadget e conectat la un altul prin aplicaţii, WiFi, Bluetooth şi alte minunăţii. Avem deja mii de posibilităţi de comunicare, de folosire a celor mai banale obiecte pentru a ne rezolva cele mai complicate probleme. Google, un inovator în materie de tehnologie a viitorului a pus deja la cale un proiect pilot prin care îşi propune să permită utilizatorilor să controleze dispozitivele fără să le atingă.

Project Soli este numele despre care veţi mai auzi în viitor, cu atât mai mult cu cât tehnologia din spatele sau este deja foarte avansată şi aşteptată cu sufletul la gură de împătimiții tehnologiilor futuriste.

Project Soli urmăreşte să capteze mişcările mâinilor şi degetelor printr-un senzor-radar şi să permită controlul funcţiilor dispozitivelor, inclusiv închiderea şi deschiderea lor. Senzorul este aşa de mic încât încape în orice gadget de pe piaţă lansat vreodată. Flexibilitatea sa este aşa de mare încât poate fi micşorat şi introdus în orice cip şi poate să fie pus în diferite tipuri de materiale fără a-i fi afectate funcţiile principale. Mâna va fi studiată în profunzime şi folosită la capacitate maximă, în toată complexitatea sa, interpretând pe linie tehnologică orice fel de gest şi tendinţă involuntară a muşchilor de pe mâini. Deşi a plecat ca un simplu motor de căutare bazat pe un algoritm altfel, Google, ai cărui părinţi sunt Larry Page şi Sergey Brin, începe din ce în ce mai mult să fie prezent chiar şi în offline sub diverse forme şi înfăţişări şi să ne direcţioneze şi chiar controleze vieţile.

Implicaţiile viitoare ale acestei tehnologii sunt uimitoare, orice control fiind posibil chiar şi pentru cei care sunt imobilizaţi în scaune cu rotile şi au mâinile sănătoase. Aplicaţiile noii tehnologii vor exista în medicină, sport, educaţie, domenii unde performanţă cere şi inovaţie.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii