Găseşte mai uşor o reţea WiFi gratuită cu WiFi Mapper


Postat de Elefănțelul Albastru in 28 May 2015
Găseşte mai uşor o reţea WiFi gratuită cu WiFi Mapper

Accesul la Internet nu mai este un lux, acum oricine îsi poate permite acest lucru, mai ales că s-a inventat şi WiFi-ul şi reţelele gratuite de internet.

Căutările pe Internet au depăşit orice aşteptări în ultimii ani, aşa că accesul permanent la informaţii postate este esenţial, mai ales atunci când te afli în călătorie şi trebuie să verifici un e-mail sau să vezi dacă unde te duci vei avea ce face sau eşti în siguranţă.

În afară ţării, accesul la internet mobil via Roaming costă destul de mult, aşa că nu oricine îşi poate permite. Din fericire, există şi hotspot-uri WiFi care oferă acces gratuit la internet, însă ele sunt cam greu de găsit dacă te afli într-un loc necunoscut. WiFi Mapper te ajută să găseşti rapid cele mai rapide şi mai bune WiFi-uri deschise, gratuite, pentru a putea să cauţi pe internet ce ai nevoie şi să nu fii nevoit să cheltuieşti banii de vacanţă pe facturi la telefonie mobilă.

Aplicaţia caută imediat WiFi-uri pe o hartă şi le afişează în timp real, specificând şi cât timp sunt deschise, dacă sunt sigure. Hotspot-urile sunt introduse de utilizatori cu care pot comunica, poţi scrie părerea ta despre un anumit WiFi, se pot semnaliza defecţiuni sau atentate la securitate cibernetică. Odată localizat telefonul prin internet sau sistem GPS, aplicaţia afişează doar cele mai apropiate hotspot-uri, baza de date actuală depăşind 500 milioane hotspot-uri.

Totuşi, WiFi-ul implică foarte multe riscuri asumate, inclusiv furtul de date sensibile dacă se fac tranzacţii bancare. De obicei, atentatele la datele private apar în hoteluri, unde sunt hotspot-uri WiFi care se pot sparge uşor de către hackeri pricepuţi. De aceea, e bine să folosim doar telefonul mobil şi aplicaţia securizată dedicată de la banca, şi de preferat un pachet de date mobil securizat. De asemenea, toate dispozitivele luate în excursii trebuie parolate şi dotate cu aplicaţii care permit ştergerea datelor de pe telefon de la distanţă şi blocarea lui.

O altă cale de protecţie împotriva furtului de date este utilizarea unui manager de parole, care le păstrează în spatele unui cod de acces securizat; la fel de bună e şi nou-implementată autentificare în doi paşi, care va trimite un cod unic prin sms care e introdus după ce parolă a fost completată. Aşa orice încercare de conectare fără a exista un cod unic primit prin SMS eşuează şi securitatea dvs. online e protejată.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii