Dress code pe invitația de nuntă - un “must” sau o banalitate?


Postat de Elefănțelul Albastru in 22 May 2014
Dress code pe invitația de nuntă - un “must” sau o banalitate?

Celebrarea căsătoriei devine tot mai diversificată în stil şi în gradul de formalitate. Din acest motiv, unele persoane aleg să strecoare şi un mic “dress code” pe invitaţia de nuntă. Tu, ce părere ai? Este posibil să oferi invitaţilor un indiciu cu privire la ceea ce urmează să poarte, fără a simţi că le dictezi ţinută? Ce fel de rochie sau costum ar fi potrivite pentru nuntă ta?

Iată câteva dintre întrebările cel mai frecvent adresate despre invitaţii de nuntă şi codurile vestimentare:

De ce ar trebui să incluzi un “dress code” pe invitaţia de nuntă? Oferind invitaţilor un cod vestimentar este un mod foarte simplu de a exprima tipul de nuntă pe care ţi-o doreşti, fie că este una formală sau chiar informală. Cu siguranţă invitaţii nu vor crede că vrei să îţi impui controlul aspră stilului lor vestimentar; aceştia vor fi, probabil, recunoscători că îi vei salva de jenă de a fi îmbrăcaţi necuviincios sau prea sofisticat.

Cum faci că să nu fii insistent cu privire la vestimentaţia invitaţilor? Dacă nu vrei să pari prea insistent, poţi utiliza cuvinte că “formal", "semi-formal" sau "informal " pe invitaţiile tale de nuntă. Acest lucru oferă oaspeţilor o gama largă de aplicare pentru a decide cu privire la costumele lor, dar îi opreşte, în acelaşi timp, de la interpretări extreme. Dacă doreşti să se impună doar anumite accesorii, poţi insera, de exemplu, "cravată neagră opţional". Acest lucru permite invitaţilor să ştie că o cravată neagră ar fi adecvată, dar ceva la fel de inteligent ar fi acceptabil.

Ce trebuie să faci dacă oamenii ignoră codul vestimentar? În cele din urmă invitaţii sunt cei care aleg ce să poarte. După ce i-ai invitat la eveniment, este puţin probabil să îi trimiţi acasă doar pentru că au ales să poarte ceva diferit. Va există întotdeauna cineva care să poarte o costumaţie nepotrivită, fără că măcar să îşi dea seama. Singură excepţie este în cazul în care localul în care va avea loc evenimentul să aibă deja un cod vestimentar foarte strict.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii