Cum poti sa-ti organizezi cat mai bine lucrurile in bucatarie


Postat de Elefănțelul Albastru in 07 May 2018
Cum poti sa-ti organizezi cat mai bine lucrurile in bucatarie

Bucataria este locul unde ne petrecem tot mai mult timp zi de zi, gatind pentru cei dragi, de aceea aceasta incapere trebuie sa fie cel mai bine organizata pentru ca totul sa decurga cat mai bine. Asadar, fiti atenti cum va puteti organiza lucrurile din bucatarie, folosind aceste trucuri practice si extrem de utile.

1. Sortati ustensilele dupa modul de intrebuintare
Daca sunteti o persoana organizata, atunci cu siguranta stiti ce rau e sa cauti ceva ce nu gasesti la timpul oportun. Nu mai pierdeti timpul sa cautati o spatula printre teluri si alte ustensile, riscand sa ardeti mancarea de pe foc. Tineti-va instrumentele la vedere, grupate dupa modul de intrebuintare astfel incat lingurile de lemn sa fie la locul lor in timp farfuriile si celelalte lucruri necesare pentru servire sa ocupe un loc de cinste in dulapul din bucatarie.
2. Aranjati si vasele si aparatura electrocasnica
In acest fel, incercati sa grupati si vasele si aparatura in functie de ce gatiti cu ele si la ce anume de folositi si cat de frecvent aveti nevoie de ele. Aranjati un dulapior numai pentru vasele si aparatura pe care le folositi la prajituri sau la alte deserturi.
3. Lipiti lista de cumparaturi pe usa de la frigider
Pentru a fi cat mai practici, lipiti hartiute adezive cu ceea ce aveti de cumparat in ziua respectiva s lipiti-o pe usa de la frigider, pentru ca de cate ori umblati acolo sa va reamintiti ce aveti de facut.
4. Amenajati obiectele de mici dimensiuni pe tava
Ca sa nu va intindeti dupa fiecare borcanas pana la capatul raftului din camara sau dulapior, puneti pe o tava ornamentala diversele recipiente mici. Aceasta va fi usor de manevrat si mai usor de curatat decat raftul, in cazul in care curge sau se varsa ceva.
5. Tineti mereu condimentele la indemana
Economisiti spatiu pe blatul pentru gatit si tineti in ordine uleiul de masline, sarea, piperul si alte condimente pe care le folositi frecvent, folosind un suport de prajituri. Dedesubt puteti pune alte condimente, pe care le folositi mai rar.
6. Colectia necesara de condimente
Folositi recipiente transparente si corect etichetate pentru fiecare condiment in parte, pentru a le identifica cat mai usor. In plus, ele vor da un aspect elegant colectiei dumneavoastra si va sunt mereu aproape. Puteti opta si pentru recipiente magnetice, care pot fi puse pe frigider si care au un aspect estetic placut.
7. Transparenta totala
Puteti sa procedati la fel si pentru alimentele depozitate in cantitati mai mari, daca sunt cele de care aveti nevoie aproape in fiecare zi.
8. Cratite si capace, toate la locul lor
Ca sa potriviti cat mai usor fiecare capac la cratita lui, asezati-le dupa marime: capacele pe verticala si cratitele unele intr-altele. In acest fel, o sa va fie foarte usor atunci cand puneti o ciorbita la foc.
9. Cutitele
Este foarte important sa depozitati corect cutitele pe care le folositi la gatit, pentru a se pastra in cea mai buna forma. O modalitate optima este pe un suport magnetic instalat la inaltimea potrivita sau pe un suport de lemn care sa ocupe un loc central pe dulapiorul din bucatarie.
10. Tacamurile
Tineti tacamurile amenajate frumos in suporturi speciale de inox, care vor da un aspect placut incaperii dar vor fi si foarte practice pentru cand vreti sa intindeti masa pentru cei dragi.
11. Tigai si cratite la loc de cinste
Daca sunteti o bucatareasa desavarsita, atunci cu siguranta stiti ca acestea nu trebuie sa aglomereze dulapul. Pentru tigai si cratite voluminoase, folositi o bara metalica si carlige pentru a le atarna, undeva in lateral pentru a nu strica decorul bucatariei.
12. Spatiu necesar pentru pahare
Folositi o tava decorativa pentru a aranja paharele pe un dulapior special conceput pentru suportul acestora.
13. Rafturi inaltate
Rafturile inaltate sunt foarte utile pentru a ordona spatiul de depozitare si a avea cat mai mult spatiu in acelasi timp.
14. Rafturi atarnate
Rafturile atarnate sunt o buna optiune sau puteti alege si rafturile atarnate sub etajere, pentru a aranja lucurile cat mai bine in bucataria proprie.
15. Cosuri
Cand nu mai aveti loc in dulapuri si sertare, recurgeti la cosuri. Sunt instrumente de depozitare elegante si eficiente.
16. Grupati snack-urile
Folositi un astfel de suport de fructe pentru a depozita inteligent gustarile: cele sanatoase pot fi puse in partea de jos, iar cele pe care copiii trebuie sa le consume mai rar, in partea de sus, pentru mai multa siguranta si liniste.
17. A doua camara
Cu putina imaginatie puteti crea o mini-camara pe langa frigider, cu alimentele preferate, pe care le consumati frecvent.
18. Etichetati ce congelati
Acesta este una dintre cele mai importante sfaturi, deoarece doar asa veti sti ce anume ati congelat pentru iarna. Etichetati tot ce congelati si puneti etichetele in afara.
19. Puneti lucruri sub chiuveta
Maximizati spatiul de sub chiuveta cu un organizator montat pe usa mastii si amplasati acolo anumit lucruri care va sunt de trebuinta in bucatarie.
20. Ascundeti aparatura mare
De obicei, este indicat sa nu lasati aparatura mare la vedere pentru a nu lasa impresia unei bucatarii aglomerate. Bucurati-va de spatiu si de bun gust, amenajand bucataria cu stil dar si dandu-i un rol practic si util.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii