Comunicatul de presă


Postat de Ann in 21 Oct 2013
Comunicatul de presă

Comunicatul de presă este textul în care sunt cuprinse la modul cel mai concis și direct informații importante despre o companie, o persoană politică sau vedetă, despre un brand sau produs anume. Comunicatul de presă este astfel alcătuit încât mesajul să ajungă direct la destinatar, într-o formă cât mai simplă, dar explicită, cu maximum de detalii, însa fără să arate ca un mesaj publicitar.

În esența sa, comunicatul de presă are ca scop principal promovarea unui anumit brand, companie sau persoană, și este un material alcătuit pentru presă, fie de către PR, fie de către un departament de relații cu presa. Scopul în care este trimis presei este acela de a fi tratat ca știre, iar dacă este vorba despre un aspect cu impact mare pentru public, care întrunește criteriile de proximitate spatială și temporală chiar poate avea valoare de știre. La originea lor, comunicatele de presă erau concepute în mod special pentru promovarea în paginile ziarelor, în programele televiziunilor sau radiourilor, însă odată cu amploarea pe care mediul online a luat-o în ultimii ani, comunicatele de presă sunt una dintre modalitățile cele mai eficiente de promovare online pentru companii, persoane sau pentru campanii de imagine. Atunci când este scris bine și este corect direcționat către un target anume, un comunicat de presă are toate șansele să își atingă scopul principal, și anume acela de promovare directa. www.comunicatuldepresa.ro este site-ul ce vine în ajutorul celor care lucrează cu acest tip de instrumente, detaliind maniera de redactare și tehnicile speciale ce fac dintr-un comunicat de presă o armă imbatabilă de construire sau consolidare a imaginii, dar și de popularizare a unor acțiuni, campanii sau evenimente.

Comunicatele își pot atinge scopul atât trimise în mod direct, prin email, cât și publicate pe site-uri special concepute pentru comunicate de presă, un exemplu ar fi site-ul amintit mai sus.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii