Berlinul, o destinație ieftină de vacanță


Postat de Ann in 08 Jun 2015
Berlinul, o destinație ieftină de vacanță

Când mergem în vacanţă ne orientăm să chelutim cât mai puţin, aşa că nu e de mirare că tot mai mulţi turişti îşi programează din timp vacanţele pentru a fi siguri că au mereu cele mai bune oferte. Capitală Germaniei, Berlin, este printre locurile care merită vizitate oricând, atât pentru istoria şi clădirile sale impunătoare, cât şi pentru atracţiile turistice ieftine care pot să fie vizitate fără prea mare efort.

Dacă nu vreţi să vă cheltuiţi toţi banii de concediu pe intratul la două muzee importante, e bine să ştiţi că există galerii independente care au expoziţii permanente, intrararea fiind liberă. Expoziţiile de artă conțin opere moderne ale unor artişti foarte talentaţi, tineri sau cu experienţă, nu există aglomeraţii şi limitări, cum se întâmplă la marile muzee, iar experienţa poate fi şi mai plăcută pentru că la deschiderea expoziţiilor mai primiţi şi atenţii precum vin sau o gustărică.

Germanii ştiu cel mai bine că vacanţa reuşită depinde şi de câtă distracţie şi voie bună e în ea, aşa că pentru cei care adoră karaoke-ul trebuie neapărat să-şi treacă pe lista de obiective turistice de vizitat şi Maurpark. Un Dj are grijă să asigure piesele de karaoke în fiecare duminică şi să îi antreneze pe doritori într-un periplu muzical prin toate colţurile lumii. Locul de desfăşurare al spectacolului este un amfiteatru foarte încăpător, care poate primi câte 1.500 de persoane deodată.

Şi dacă vreţi să vizitaţi oraşul în timp record şi să nu rataţi nici un obiectiv turistic trebuie neapărat să încercaţi turul cu autobuzul deschis. Deşi e valabil două ore, biletul costă puţin peste doi euro, există şase opriri, iar în orice punct al călătoriei puteţi să va daţi jos din autobuz, să vizitaţi ce vă place şi apoi să-l luaţi pe următorul, cu acelaşi bilet. Cei doi euro daţi pe bilet vă asigură o vedere splendidă a Reichstagului, Porţii Brandenburg sau Coloanei Victoriei.

Berlinul mai are o calitate, fiind un oraş green, unde spaţiile verzi abundă şi oamenii se plimbă în voie pe biciclete. Turiştii care vor să meargă cu bicicletă departe de trafic o pot face în parcul Tempelhof, cel mai mare parc din lume, unde sunt multe piste pentru biciclişti, sporturile de agrement fiind permise, inclusiv skateboarding-ul. Iar când vi se face foame puteţi savura un grătărel bun într-o zona specială, unde sunt grătare şi turiştii pot să-şi prepare chiar ei mâncarea.

Melomanii care vor să asculte muzică bună, clasică, pot să îşi rezerve marţea pentru a participa la concertul de prânz al Filarmonicii din Berlin, gratuit din 2007. Totuşi, spectacolul se desfăşoară doar din septembrie până în iunie.

Pentru nudism şi plimbări cu barcă există soluţii în Berlin, ieftine sau gratuite, în vreme ce gurmanzii adevăraţi ar trebui să se îndrepte spre Thai Park. Duminică de duminică, de aici pleacă sute de turişti plini cu bunătăţi de casă la preţuri foarte mici, nişte produse originale pe care doar în Germania le poţi găsi. Istoria nu a fost niciodată mai aproape de turişti decât la Memorialul Sovietic şi cimitirul militar, două obiective turistice unice în Germania, gratuit de vizitat, create special pentru cei care au murit în 1945, când s-a dat bătălia pentru Berlin.

La final de vacanţă, puteţi să va cumpăraţi produse specifice diferitelor culturil din pieţele tematice din Berlin, cea mai frecventată fiind cea turcească, pline de condimente, fructe proaspete, băuturi. Pentru cine nu prea mai are bani după un concediu plin în Berlin, există şi piaţă second hand, unde produsele sunt mult mai ieftine ca în magazine şi sunt de bună calitate.


FacebookGoogle+Twitter

Adaugă un comentariu

nu va fi publicat pe blog
cod verificare
* Câmpuri obligatorii